Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni Menaž Rolat
Sastojci:
Kora
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
Fil
- 250g putera
- 200g prah šećera
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 2 jaja
Glazura
- Menaž čokolada
- Orašasti plodovi po izboru
- Štark Petit Beurre Keks
Priprema:
1. Kora: Umutite čvrstu penu od belanaca, dodajte šećer, jedno po jedno žumance i na kraju pažljivo umešajte brašno i kakao prah. Sipajte smesu u veliki pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C 30-35 minuta. Gotovu koru odmah izvadite na vlažnu krpu i uvijte u rolat.
2. Fil: Umutite penasto puter sa prah šećerom. Dodajte žumanca, rastopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i na kraju čvrstu penu od belanaca. Sve sastojke dobro umutite mikserom.
3. Rolat: Kada se kora ohladi, odmotajte je i presecite na pola po dužni, tako da se dobiju dve kore za dva mala rolata. Premažite kore filom, ponovo uvijte u rolat. Kada se rolat dobro ohladi u frižideru, rastopite Menaž čokoladu i njome prelijte rolate, a zatim pospite usitnjenim ili mlevenim orašastim plodovima po izboru i Štark Petit Beurre keksom.