Čokoladni Menaž Rolat

Sastojci:

Kora

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna 
  • 2 kašike kakao praha

Fil

Glazura

Priprema:

1. Kora: Umutite čvrstu penu od belanaca, dodajte šećer, jedno po jedno žumance i na kraju pažljivo umešajte brašno i kakao prah. Sipajte smesu u veliki pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C 30-35 minuta. Gotovu koru odmah izvadite na vlažnu krpu i uvijte u rolat.

2. Fil: Umutite penasto puter sa prah šećerom. Dodajte žumanca, rastopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i na kraju čvrstu penu od belanaca. Sve sastojke dobro umutite mikserom.

 3. Rolat: Kada se kora ohladi, odmotajte je i presecite na pola po dužni, tako da se dobiju dve kore za dva mala rolata. Premažite kore filom, ponovo uvijte u rolat. Kada se rolat dobro ohladi u frižideru, rastopite Menaž čokoladu i njome prelijte rolate, a zatim pospite usitnjenim ili mlevenim orašastim plodovima po izboru i Štark Petit Beurre keksom.

Slični recepti