Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni puding iz rerne
Sastojci:
- 85g ili 115g putera, na sobnoj temperaturi, isečenog na kockice
- 170g Menaž čokolade, iseckane na manje komade ili 170g Menaž crnih čoko dugmića
- 3 velika jaja, na sobnoj temperaturi
- 70g šećera
- Prstohvat soli
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180ºC. Stavite male porcelanske činije na pleh za pečenje.
2. Puter i Menaž čokoladu ili Menaž čoko dugmiće stavite u metalnu činiju, a nju na šerpu sa vodom (improvizovano vodeno kupatilo). Pažljivo mešajte smesu sve dok se ne istopi i ne bude sasvim glatka. Sklonite činiju sa vodenog kupatila.
3. Koristeći ručni mikser, ili ručno, metalnom mutilicom, umutite jaja, šećer i so, sve dok smesa ne postane sasvim lagana, penasta i dobro drži oblik. Za to će vam biti potrebno oko 5 minuta električnim mikserom ili malo duže ako mutite ručno.
4. Savijte jednu trećinu umućenih jaja u smesu čokolade i putera, a onda ovu smesu savijte u ostatak umućenih jaja. Savijajte nežno i pažljivo sve dok ne bude nikakvih vidljivih linija od smese jaja i šećera. Nemojte da grubo mutite nijednu smesu, jer je važno da u svim fazama pripreme smese ostanu penaste.
5. Podelite testo u činijice, ali samo do 3/4 visine. Pecite ih u donjem delu rerne oko 15 do 20 minuta, sve dok se pudinzi ne “naduvaju”, ali kad ih ubodete čačkalicom neka izađe i malo rastopljene smese.