Čokoladno-voćna torta

Sastojci:

Kore

  • Domaće kore za tortu ili jedno pakovanje čokoladnih kora za tortu

Fil

  • 1l mleka
  • 3 kesice pudinga od jagode ili maline
  • Umućena slatka pavlaka po ukusu
  • 3 jaja
  • 1 kašika gustina
  • 9 kašika šećera
  • 250g margarina za kolače
  • 100g prah šećera
  • 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića

Dekoracija

  • Rendana Menaž čokolada

Priprema:

1. U 200ml mleka razmutite tri žumanca sa 6 kašika šećera, kašiku gustina i tri kesice pudinga od jagode ili maline.

2. Ostatak mleka pomešajte sa tri kašike šećera i stavite da se kuva na tihoj vatri sve dok ne počne da vri, zatim sklonite sa šporeta i dodajte smesu od pudinga i žumanaca, vratite da se kuva i kuvajte dok se malo ne zgusne. Ostavite da se fil ohladi.

3. Omekšali margarin za kolače umutite sa prah šećerom i dodajte ohlađenoj smesi sa pudingom, pa smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodajte istopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i promešajte kako biste dobili čokoladni deo fila. Umutite slatku pavlaku, pa dve kašike dodajte u fil sa pudingom, a ostatak iskoristite za fil i ukrašavanje torte na kraju pripreme.

4. Preko čokoladne kore nanesite čokoladni fil, zatim fil od pudinga i tanak sloj umućene pavlake. Dodajte drugu čokoladnu koru i premažite tortu umućenom slatkom pavlakom.

5. Kao dekoraciju predlažemo Menaž bele čoko dugmiće ili rendanu Menaž čokoladu.

Slični recepti