Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Crveni baršunasti čizkejk
Sastojci:
- 310g brašna
- 100 g otopljene Menaž čokolade ili Menaž čoko dugmića
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 250g šećera
- 240ml mlaćenice/buttermilk (pomešajte 240ml mleka i jednu kašiku limunovog soka, dobro promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta na sobnoj temperaturi)
- 200ml suncokretovog ulja
- 1 kašičica sirćeta
- 2 jaja
- 115g putera (sobne temperature)
- 1-2 kašičice jestive crvene boje
- 2 kašičice vanila ekstrakta
Fil
- 300ml ohlađene slatke pavlake
- 450g krem sira (sobne temperature)
- 190g šećera u prahu
- 1 kašićica vanilla ekstrakta
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180°C.
- U velikoj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so i ostavite sa strane.
- U drugoj velikoj posudi umutite puter i šećer dok smesa ne postane glatka. Dodajte jedno po jedno jaje, muteći dok se sve ne sjedini. Dodajte ulje, sirće, ekstrakt vanile, mlaćenicu i otopljenu Menaž čokoladu i mutite dok se ne sjedini. Postepeno dodajte suve sastojke i lepo promešajte. Na kraju, dodajte boju za hranu i promešajte.
- Sipajte smesu u dva pleha za pečenje prečnika 20cm, podmazana puterom i posuta brašnom.
- Pecite 35-40 minuta, dok zabodena čačkalica u testo ne izađe čista, a zatim ostavite kolače da se potpuno ohlade.
- Napravite krem: u velikoj posudi, umutite krem sir sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile. Mutite dok ne postane glatko i kremasto. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku i zatim lagano umešajte u smesu od krem sira.
- Stavite jedan sloj kolača ravnom stranom na dole. Nanesite sloj krema, stavite drugi sloj kolača na vrh krema. Rasporedite ostatak krema ravnomerno preko vrha i stranica kolača.