Doboš torta na nov način

Sastojci:

Kore

  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Fil

Glazura

Priprema:

1. Kore: Posebno umutite belanca sa šećerom, zatim dodajte žumanca, mutite i na kraju umešajte varjačom brašno. Od ove smese se može ispeći do 10 kora, te vi izaberite koliko će vam kora biti dovoljno za tortu.

2. Fil: Pomešajte sastojke i kuvajte fil na pari. Kada se ohladi, dodajte margarin. Preko svake kore nanesite fil, zatim pripremite glazuru.

3. Glazura: Zagrejte slatku pavlaku do ključanja i u nju umešajte sitno seckanu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, mešajte dok se čokolada ne istopi, a kad se prohladi, prelijte preko torte.

Slični recepti