Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Domaći sladoled sa čokoladom
Sastojci:
- 1l mleka
- 8 jaja
- 300g šećera
- 3 kašike gustina
- 100g maslaca
- 2 kašike čokolade u prahu
- 2 kašike ruma
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 3 kašike kakao praha
Dekoracija
- 50g krupno rendane Menaž čokolade
Priprema:
1. Umutite gustin i žumanca, dodajte 100ml mleka i šećer. Preostalo mleko stavite da provri, pa u tome skuvajte umućena žumanca sa gustinom. Kuvajte dok se smesa ne zgusne.
2. Sklonite sa ringle i dodajte maslac, pa umutite mikserom belanca u čvrst sneg i postepeno dodajte kašiku po kašiku krema sa žumancima. Kuvajte još 5 minuta.
3. Dobijenu smesu podeliti u dve činije. U prvu činiju dodajte čokoladu u prahu i rum. U drugu činiju dodajte kakao prah. Izmešajte obe smese pojedinačno, pa dodajte otopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i blago promešajte.
4. Stavite sladoled da se zamrzne. U toku zamrzavanja promešajte nekoliko puta. Kad se služi, preko kugli u činijama krupno izrendajte Menaž čokoladu.