Domaći sladoled sa čokoladom

Sastojci:

Dekoracija

Priprema:

1. Umutite gustin i žumanca, dodajte 100ml mleka i šećer. Preostalo mleko stavite da provri, pa u tome skuvajte umućena žumanca sa gustinom. Kuvajte dok se smesa ne zgusne.

2. Sklonite sa ringle i dodajte maslac, pa umutite mikserom belanca u čvrst sneg i postepeno dodajte kašiku po kašiku krema sa žumancima. Kuvajte još 5 minuta.

3. Dobijenu smesu podeliti u dve činije. U prvu činiju dodajte čokoladu u prahu i rum. U drugu činiju dodajte kakao prah. Izmešajte obe smese pojedinačno, pa dodajte otopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i blago promešajte.

4. Stavite sladoled da se zamrzne. U toku zamrzavanja promešajte nekoliko puta. Kad se služi, preko kugli u činijama krupno izrendajte Menaž čokoladu.

Slični recepti