Italijanska čokoladna torta

Autor:
Maja Okiljević

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 200g Menaž čokolade
  • 200g margarina
  • 200g šećera
  • 4 belanca
  • 3 kašike brašna

Glazura

Priprema:

1. Istopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće sa nekoliko kašika vode. Istopljenoj čokoladi dodajte iseckani margarin i šećer. Umutite čvrst sneg od belanaca, sklonite čokoladu sa šporeta, pa polako dodajte belance i lagano mešajte. Nakon toga dodajte tri kašike brašna. 

2. Smesu izlijte u okrugli pleh i pecite oko 25 min na 180°C. Kad se ispeče, prelijte rastpoljenom Menaž čokoladom. Preko torte možete staviti šupljikavi dekorativni parir preko kojeg možete posuti prah šećer kako bi ostale lepe šare.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.