Keks torta

Sastojci:

  • 600g mlevenog Štark Petit Beurre keksa
  • 100g pečenih mlevenih lešnika
  • 200ml ceđenog soka od narandže
  • 200g šećera u prahu
  • 250g margarina
  • 60g rendane mlečne čokolade
  • 100g seckanih žele bombona
  • 50g Menaž crnih čoko dugmića
  • 50g Menaž belih čoko dugmića

Glazura

Dekoracija

  • 30g Menaž belih čoko dugmića

Priprema:

1. Mlevenom Štark Petit Beurre keksu dodajte mlevene lešnike i izmešajte ih zajedno. Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Umućen margarin postepeno dodajte keksu, uz to sipajte sok i sve lepo izmešajte. Ubacite takođe i rendanu čokoladu, seckane žele bombone i Menaž crne i bele čoko dugmiće, a potom sve izmešajte.

2. Željeni kalup obložite prozirnom folijom, sipajte smesu, poravnajte je i odložite u frižider da se stegne.

3. Glazura: Otopite na pari pomešanu mlečnu čokoladu, Menaž crne čoko dugmiće i margarin. Kada se smesa otopi, dodajte pavlaku za kuvanje i kratko je ukuvajte da bi se dobila fina kremasta smesa.

4. Tortu izvadite iz kalupa, stavite je na tacnu i prelijte glazurom, a potom je ukrasite Menaž belim čoko dugmićima i vratite je na kratko u frižider da bi se glazura stegla.

5. Isecite tortu na parčiće i poslužite je.

Slični recepti