Keksići sa čokoladom

Autor:
Mirjana Radišić

Kategorije:

Sastojci:

Testo

Dekoracija

  • Nekoliko bombona

Priprema:

1. Karamele isecite na četiri kockice.

2. Penasto umutite jaja i šećer, istopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Postepeno dodajte iseckane karamele, vanilin šecer i ulje. Sve sastojke dobro izmešajte kašikom. 

3. Rernu zagrejati na 200°C. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo i kalupom po želji formirajte keksiće i stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje sa razmakom, jer će se keksi raširiti prilikom pečenja. Na pola pečenja možete staviti po komadić karamele na vrh, koji će se istopiti i keksićima dati poseban ukus. 

4. Pečene keksiće možete posuti kokosom.

Slični recepti