Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kiflice sa Menaž čokoladom
Sastojci:
- 700g brašna
- 400ml mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 200g margarina
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 50g prah šećera
- 1 jaje za premazivanje
- 4 kašike šećera
Priprema:
1. U činiju sipajte brašno, mleko, kvasac, jaje, so i šećer, pa zamesite testo. Ostavite testo na toplom mestu oko 30 minuta da se udvostruči. Kada se testo udvostruči, premesite ga i napravite 8 loptica.
2. Razvijte loptice na veličinu malog tanjira, a potom ih namažite omekšalim margarinom. Poslednju lopticu ne treba premazivati. Složite razvijeno testo jedno na drugo s tim da poslednja namazana loptica ide odozgo, a zatim sve zajedno okrenite tako da ono što je bilo gore sada bude dole.
3. Tako složeno testo razvijte u tanku koru i isecite na 16 delova, a može i više. Na svaki deo stavite kocku Menaž čokolade ili po jedno Menaž čoko dugme, pa umotajte u kiflicu. Poređajte kiflice na papir za pečenje, pa ostavite na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da odmore.
4. Nadošle kiflice premažite izmućenim jajetom. Pecite ih na 180°C oko 20 minuta. Kada se pečeni kroasani dobro ohlade, možete posuti i malo prah šećera.