Kokos bajadera

Sastojci:

Priprema:

1. Čokoladni deo: Sipajte 100ml mleka, 130g šećera, 1 vanilin šećer, 60g margarina (iseckanog) u posudu i prokuvajte na srednjoj vatri. Dodajte 40g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića (prethodno istopljene u mikrotalasnoj pećnici) i 350g mlevenog Štark Petit Beurre keksa i izmešajte.

2. U posudi prokuvajte 100ml mleka sa 100g mleka u prahu, 60g margarina (iseckanog), 130g šećera, a potom dodajte vanilin šećer i kokos i sve to dobro izmešajte.

3. Stavite u pleh veličine 20×30cm i ostavite u frižideru na pola sata.

4. Glazura: Istopite 210g Menaž čokolade u mikrotalasnoj pećnici, dodajte malo ulja i dobro sjedinite. Pospite glazuru po stegnutoj bajaderi i stavite je u zamrzivač na sat vremena.

5. Kad se izvadi iz zamrzivača, ostavite je na toplom 20 minuta, a zatim je iseckajte na šnite i poslužite na tanjiriću.

Slični recepti