Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Krempita sa Menaž čokoladom
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za krempitu
- 1l mleka
- 5 kašika šecera
- 3 pudinga od čokolade + 100ml mleka
- 125g putera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Priprema:
1. Zagrejte litar mleka na laganoj temperaturi i dodajte 5-7 kašika šecera prema ukusu, zatim razmutiti prašak za puding u još malo mleka i skuvati ga. Kad je puding skuvan, ostavite da se prohladi i dodajte mu prethodno kratko umućeni puter, a zatim i rastopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće.
2. Pošto se puding prohladi još malo, nafilovati kore kao kod klasične krempite. Možete rastopiti još malo Menaž čokolade sa puterom i uljem da biste ukrasila čokoladnu krempitu.
Savet: Ukoliko volite krempite sa šlagom, možete razmutiti slatku pavlaku ili dve-tri kesice šlaga sa ukusom slatke pavlake i namazati između čokoladnog fila i kore ili dodati na koru umesto topljene i rendane čokolade. Za one koji vole krem sa jajima, mogu se dva žumanca razmutiti, pa kuvati fil isto kao i puding samo sa žumancima i koji minut duže, a belanca čvrsto umutiti, pa u prohlađeni mlaki fil umešati varjaćom.