Krempita sa Menaž čokoladom

Autor:
Slađana Radunović

Kategorije:

Sastojci:

Priprema:

1. Zagrejte litar mleka na laganoj temperaturi i dodajte 5-7 kašika šecera prema ukusu, zatim razmutiti prašak za puding u još malo mleka i skuvati ga. Kad je puding skuvan, ostavite da se prohladi i dodajte mu prethodno kratko umućeni puter, a zatim i rastopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće. 

2. Pošto se puding prohladi još malo, nafilovati kore kao kod klasične krempite. Možete rastopiti još malo Menaž čokolade sa puterom i uljem da biste ukrasila čokoladnu krempitu. 

Savet: Ukoliko volite krempite sa šlagom, možete razmutiti slatku pavlaku ili dve-tri kesice šlaga sa ukusom slatke pavlake i namazati između čokoladnog fila i kore ili dodati na koru umesto topljene i rendane čokolade. Za one koji vole krem sa jajima, mogu se dva žumanca razmutiti, pa kuvati fil isto kao i puding samo sa žumancima i koji minut duže, a belanca čvrsto umutiti, pa u prohlađeni mlaki fil umešati varjaćom.

Slični recepti