Krofnice punjene Menaž čokoladom

Sastojci:

  • 600g brašna
  • 2 jaja
  • ½ kocke kvasca
  • 100ml mlake vode
  • 150ml toplog mleka
  • Kašičica praška za pecivo
  • 3 kašike šećera po želji
  • 6-7 kašika ulja
  • Rendana korica limuna

Fil

Priprema:

1. Stavite kvasac u mlaku vodu da odstoji i dodajte šećer i prstohvat soli. 

2. U odvojenoj posudi penasto umutite jaja, kasnije dodajte nadošli kvasac, a zatim i toplo mleko, ulje i rendanu koricu limuna. Promešajte sastojke.

3. U smesu postepeno dodajte brašno pomešano sa malo praška za pecivo i mesite testo sve dok ne bude glatko i ujednačeno. Prekrijte krpom posudu i ostavite 30 minuta.

4. Nadošlo testo razvucite do debljine prsta, pa čašom ili okruglom modlicom vadite krofnice. Na jedan krug dodajte po kockicu Menaž čokolade ili po jedno Menaž čoko dugme, ivice premažite vodom, stavite drugi krug preko i prstima spojite ivice. Prekrijte krofnice krpom i ostavite da odstoje oko 10 minuta.

5. Mast ili ulje sipajte u šerpu i ostavite da se dobro zagreje. Smanjite temperaturu i pržite krofnice na umerenoj temperaturi.

Slični recepti