Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Markiza sa lešnikom i višnjama
Sastojci:
- jedno veliko i jedno malo pakovanje Štark piškota
- 100ml mleka
Čokoladni fil
- 6 jaja
- 250g putera
- 250g Menaž crnih čoko dugmića
- 250g šećera u prahu
- 50g krupno seckanog pečenog lešnika
Fil sa višnjama
- 250g višanja
- 4 kašike šećera
- 2 kašike gustina
- 4 kašike vode
Plus
- 200ml slatke pavlake
Priprema:
1. Piškote umačite u mleko i obložite prvo dno kalupa prečnika 22-24cm, a zatim obložite i ivice.
2. Za fil prvo odvojite belanca i žumanca. Belanca odložite sa strane, a žumanca kuvajte na pari dok se ne zgusnu. Odložite ih sa strane dok se potpuno ne ohlade. Za to vreme otopite Menaž crne čoko dugmiće i ostavite ih da se prohlade.
3. Puter sobne temperature umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte žumanca, deo po deo i sve dobro sjedinite. Polako dodajte čokoladu i sve dobro umutite mikserom. Belanca umutiti u čvrst šam i lagano ga sjedinite sa filom.
4. Višnje i šećer kuvajte oko 5 minuta, zatim gustin razmutite sa vodom i kuvajte ga dok se ne zgusne.
5. Na dno piškota dodajte malo fila od čokolade, zatim dodajte fil sa višnjama i prekrijte ostatkom čokoladnog fila.
6. Na kraju umutite slatku pavlaku i premažite preko, a potom ostavite tortu u frižideru tokom noći.