Markiza sa lešnikom i višnjama

Autor:
milica_homemade

Kategorije:

Sastojci:

Čokoladni fil

Fil sa višnjama

  • 250g višanja
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike gustina
  • 4 kašike vode

Plus

  • 200ml slatke pavlake

Priprema:

1. Piškote umačite u mleko i obložite prvo dno kalupa prečnika 22-24cm, a zatim obložite i ivice.

2. Za fil prvo odvojite belanca i žumanca. Belanca odložite sa strane, a žumanca kuvajte na pari dok se ne zgusnu. Odložite ih sa strane dok se potpuno ne ohlade. Za to vreme otopite Menaž crne čoko dugmiće i ostavite ih da se prohlade.

3. Puter sobne temperature umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte žumanca, deo po deo i sve dobro sjedinite. Polako dodajte čokoladu i sve dobro umutite mikserom. Belanca umutiti u čvrst šam i lagano ga sjedinite sa filom.

4. Višnje i šećer kuvajte oko 5 minuta, zatim gustin razmutite sa vodom i kuvajte ga dok se ne zgusne.

5. Na dno piškota dodajte malo fila od čokolade, zatim dodajte fil sa višnjama i prekrijte ostatkom čokoladnog fila.

6. Na kraju umutite slatku pavlaku i premažite preko, a potom ostavite tortu u frižideru tokom noći.

Slični recepti