Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Mede cake popsi
Sastojci:
- 250g Štark Petit Beurre keksa
- 150g eurokrema
- 100ml mlakog mleka
Preliv
- 100g Menaž belih čoko dugmića
- 100ml slatke pavlake
Dekoracija
- malo Menaž crnih čoko dugmića
- jestive perlice i ukrasi
Priprema:
1. Sameljite keks u blenderu i pomešajte ga sa eurokremom, pa dodajte mleko tako da masa bude adekvatne čvrstine. Ukoliko je potrebno dodajte još malo mlevenog keksa.
2. Stavite smesu u kalupe u obliku mede, pa ih odložite nekoliko sati da se stegnu. Nakon toga, pažljivo ih izvucite iz kalupa.
3. Otopite Menaž bele čoko dugmiće sa slatkom pavlakom. Štapiće za popse uronite u otopljenu belu glazuru, pa pažljivo ubodite u svakog medvedića i ostavite da se stegne.
4. Preostalom belom glazurom prelijte medvediće. Po površini rasporedite crne Menaž čoko dugmiće i ukrase po želji.
5. Poslužite nakon što se sve dobro stegne.