Menaž kapkejkovi

Autor:
Sandra Stojiljkovic Cvetkovic

Kategorije:

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 šolja šećera u prahu
  • 1 šolja jogurta
  • malo arome limuna
  • 60ml otopljenog maslaca
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 kašičice sode bikarbone

Ganaž

  • 250g Menaž belih čoko dugmića
  • 250ml slatke pavlake
  • prehrambena boja

Priprema:

1. Jaje penasto umutite sa šećerom u prahu i jogurtom. Dodajte zatim aromu limuna i otopljeni maslac.

2. U posebnoj činiji pomešajte brašno sa sodom bikarbonom, pa i to dodajte smesi. Dobijenu smesu ulijte u kalupe za mafine.

3. Pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. Pečene mafine ohladite, pa ih izvadite iz kalupa.

4. Bele Menaž čoko dugmiće i slatku pavlaku stavite na vatru, ali pazite da ne provri. Nakon što se smesa sasvim otopi, ostavite je da se ohladi, a posle toga je penasto umutite. U jedan deo, po želji, dodajte prehrambenu boju.

5. Uz pomoć poslastičarske vrećice nanesite po malo ganaža preko ohlađenih mafina. Dekorišite kapkejkove po sopstvenoj želji.

Slični recepti