Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Menaž oblanda
Sastojci:
Prvi fil
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 200g lešnika
Drugi fil
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 100g Menaž crnih čoko dugmića
- 125g maslaca
Glazura
- 200g Menaž crnih čoko dugmića
- 4 kašike ulja
Dodatno
- 3 lista oblandi
Priprema:
1. Mikserom umutite belanca sa šećerom. Dodajte prepečen, samleven lešnik i izmešajte špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
2. Na poleđinu pleha stavite list oblande, nanesite polovinu smese na kockasti deo oblande, ravnomerno rasporedite i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180°C 6-7 minuta.
3. Drugom polovinom smese premažite kockasti deo drugog lista oblande, pa i njega ispecite na 180°C 6-7 minuta.
Pečene oblande ostavite da se dobro ohlade.
4. Priprema fila: Mikserom umutite žumanca, šećer i vanilin šećer, pa skuvajte na pari.
Dodajte crne Menaž čoko dugmiće i mešajte dok se ne otope. Sklonite sa vatre i ostavite da se fil ohladi.
5. U ohlađenu smesu dodajte maslac i dobro umutite mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili.
6. Na tacnu stavite jedan list pečene oblande i premažite polovinom fila. Preklopite drugim listom pečene oblande, pa i njega premažite filom.
7. Preko toga stavite treći list oblande tako da kockasti deo bude do fila. Pritisnite nečim teškim i ostaviti da se sve stegne.
8. Za glazuru: U šerpu stavite Menaž crne čoko dugmiće, dodajte ulje i otopite na pari.
9. Čokoladnom glazurom premažite oblandu i ostavite da se glazura stegne.
10. Oblandu isecite na parčad željene veličine, servirajte i poslužite.