Menaž oblanda

Autor:
Pavlovic Vesna

Kategorije:

Sastojci:

Prvi fil

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 200g lešnika

Drugi fil

Glazura

Dodatno

  • 3 lista oblandi

Priprema:

1. Mikserom umutite belanca sa šećerom. Dodajte prepečen, samleven lešnik i izmešajte špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

2. Na poleđinu pleha stavite list oblande, nanesite polovinu smese na kockasti deo oblande, ravnomerno rasporedite i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180°C 6-7 minuta.

3. Drugom polovinom smese premažite kockasti deo drugog lista oblande, pa i njega ispecite na 180°C 6-7 minuta.
Pečene oblande ostavite da se dobro ohlade.

4. Priprema fila: Mikserom umutite žumanca, šećer i vanilin šećer, pa skuvajte na pari.
Dodajte crne Menaž čoko dugmiće i mešajte dok se ne otope. Sklonite sa vatre i ostavite da se fil ohladi.

5. U ohlađenu smesu dodajte maslac i dobro umutite mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili.

6. Na tacnu stavite jedan list pečene oblande i premažite polovinom fila. Preklopite drugim listom pečene oblande, pa i njega premažite filom.

7. Preko toga stavite treći list oblande tako da kockasti deo bude do fila. Pritisnite nečim teškim i ostaviti da se sve stegne.

8. Za glazuru: U šerpu stavite Menaž crne čoko dugmiće, dodajte ulje i otopite na pari.

9. Čokoladnom glazurom premažite oblandu i ostavite da se glazura stegne.

10. Oblandu isecite na parčad željene veličine, servirajte i poslužite.

Slični recepti