Menaž torta sa lešnicima

Sastojci:

Prvi fil 

  • 550ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 2 kesice vanilinog šečera
  • 2 pudinga od vanile
  • 150g maslaca
  • 100g prah šećera
  • 100g pečenih lešnika

Drugi fil

  • 200g šlag krema u prahu
  • 200ml gazirane vode
  • 200g kisele pavlake

Glazura

Priprema:

1. Napravite prvi fil: U posudu sipajte 70ml mleka, šećer i vanilin šećer da vri. Umutite 2 puding od vanile sa mlekom, dodajte u vruće mleko kuvajte dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodajte maslac umućen sa prah šećerom i krupno mlevenim lešnicima. 

2. Napraviti drugi fil: Umutite šlag krem sa gaziranom vodom i dodajte kiselu pavlaku.

3. Keks umačite u mleko i poređajte na posudu u dva reda po 8 komada. Premažite prvim filom, zatim drugim filom i postupak ponavljajte sve dok ne potrošite fil. Ostavite u frižideru da se stegne dok ne istopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće na pari, kojom ćete preliti tortu. Za dekoraciju dodajte i nekoliko celih pečenih lešnika.

4. Ostavite preko noći da omekša pre sečenja. 

Slični recepti