Menaž torta

Sastojci:

Kora

  • 250g kikiriki putera
  • 175ml meda
  • 150g mlevenih badema
  • 30g mekanog heljdinog brašna
  • 200ml bademovog ili drugog mleka po izboru
  • 120g rastopljene Menaž čokolade

Fil

  • 250g krem sira
  • 250ml slatke pavlake
  • 2 kašike prah šećera

Glazura

Priprema:

1. Kora: Upalite rernu da se greje na 180°C pre nego što počnete sa pravljenjem torte. U činiju sipajte kikiriki puter i med i promešajte ručno žicom ili varjačom. Potom dodajte suve sastojke: mleveni badem i heljdino brašna, zatim sve sastojko dobro promešajte. Postepeno dodajte mleko sve vreme mešajući sastojke za koru, a na kraju dodajte i rastopljenu Menaž čokoladu. Sipajte smesu u okrugli kalup za pečenje i pecite 30 minuta na 180°C. 

2. Fil: Dok se kolač peče, napravite kremasti fil. Krem sir kratko mutite mikserom, zatim dodajte neumućenu slatku pavlaku i prah šećer i mutite mikserom sve dok fil ne postane čvrst. Možete odložiti kratko u frižider da se hladi.

3. Kada se kora ohladi, prebacite je na postolje za torte i premažite kremastim filom. Vratite u frižider da se torta stegne.

4. Glazura: Zagrejte slatku pavlaku na tihoj vatri, skinite sa šporeta, dodajte Menaž čokoladu i mešajte sve dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko torte i dodajte Menaž crne čoko dugmiće i nekoliko seckanih lešnika.

Savet: Posnu varijantu torte možete napraviti bez kremastog fila.

Slični recepti