Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Nemački kolač sa vermutom i kafom
Sastojci:
- 200ml slatke pavlake
- 20g putera
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 2 kašike maskarpone sira
- 2 pakovanja Štark Piškota
- 200ml vermuta
- 100g suvog tropskog voća
- 200ml instant Grand kafe
Priprema:
1. Potopite mešavinu suvog tropskog voća u vermut da odstoji oko sat vremena.
2. Umutite čvrsto slatku pavlaku sa tri kašike šećera. U umućenu pavlaku dodajte dve kašike maskarpone sira. Prvo promešajte kašikom, a zatim mutite mikserom jos minut, dva.
3. Otopite Menaž čokoladu ili Menaž čoko dugmiće sa malo neslanog putera. U čokoladu dodajte jednu rakijsku čašicu vermuta u koji ste potapali voće. Dobro umešajte da se piće poveže sa čokoladom.
4. Čokoladu malo rashladite u zamrzivaču i zatim je uz konstantno mućenje umešajte u pripremljenu pavlaku i sir. Na kraju dodajte oceđeno voće i promešajte kašikom.
5. U posebnoj, široj posudi pomešajte skuvanu filter ili instant kafu i preostali vermut. Potapajte piškote u kafu i poređajte jedan sloj na dno tepsije. Polovinom pripremljene mase prekrijte piškote i jednako rasporedite. Preko toga naređajte novi sloj potopljenih piškota i premažite preostalom smesom.