Nemački kolač sa vermutom i kafom

Autor:
Verica Đorđević

Kategorije:

Sastojci:

Priprema:

1. Potopite mešavinu suvog tropskog voća u vermut da odstoji oko sat vremena.

2. Umutite čvrsto slatku pavlaku sa tri kašike šećera. U umućenu pavlaku dodajte dve kašike maskarpone sira. Prvo promešajte kašikom, a zatim mutite mikserom jos minut, dva.

3. Otopite Menaž čokoladu ili Menaž čoko dugmiće sa malo neslanog putera. U čokoladu dodajte jednu rakijsku čašicu vermuta u koji ste potapali voće. Dobro umešajte da se piće poveže sa čokoladom.

4. Čokoladu malo rashladite u zamrzivaču i zatim je uz konstantno mućenje umešajte u pripremljenu pavlaku i sir. Na kraju dodajte oceđeno voće i promešajte kašikom.

5. U posebnoj, široj posudi pomešajte skuvanu filter ili instant kafu i preostali vermut. Potapajte piškote u kafu i poređajte jedan sloj na dno tepsije. Polovinom pripremljene mase prekrijte piškote i jednako rasporedite. Preko toga naređajte novi sloj potopljenih piškota i premažite preostalom smesom.

Slični recepti