Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Posni Menaž medenjaci
Sastojci:
- 11 kašika vode
- 11 kašika ulja
- 11 kašika šećera
- 2 kašike meda
- 1 kašika začina za medenjake
- 1 kesica praška za pecivo
- 450g brašna
Glazura
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 2 kašike ulja
Priprema:
1. Izmešajte brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodajte ulje, vodu i med i dobro izmešajte.
2. Dodajte kašiku začina za medenjake, dobro sjedinite, pa razvucite testo na centimetar debljine. Po želji možete pravitii razne oblike pomoću modlica.
3. Pecite u podmazanom plehu na 200°C oko 10 minuta. Kada su pečeni, pospite ih šećerom u prahu ili prelijte glazurom od Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića i služite uz čaj ili kafu.