Posni Menaž medenjaci

Autor:
Violeta Pešić

Kategorije:

Sastojci:

  • 11 kašika vode
  • 11 kašika ulja
  • 11 kašika šećera
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika začina za medenjake
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 450g brašna

Glazura

Priprema:

1. Izmešajte brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodajte ulje, vodu i med i dobro izmešajte. 

2. Dodajte kašiku začina za medenjake, dobro sjedinite, pa razvucite testo na centimetar debljine. Po želji možete pravitii razne oblike pomoću modlica.

3. Pecite u podmazanom plehu na 200°C oko 10 minuta. Kada su pečeni, pospite ih šećerom u prahu ili prelijte glazurom od Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića i služite uz čaj ili kafu.

Slični recepti