Raspuknuti keksići

Autor:
Dragana Stefanović

Kategorije:

Sastojci:

  • 200g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 80g maslaca ili margarina
  • 100g sećera
  • 1 vanilin sećer
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Šolja srednje veličine kristal šećera
  • Šolja srednje veličine prah šećera

Priprema:

1. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće istopite na pari i ostavite da se smesa rashladi. 

2. Posebno umutite margarin penasto, dodajte jaja, 100g šećera, kesicu vanilinog šećera, kakao prah, brašno i kašičicu praška za pecivo i nastavite da mešate varjačom dok se svi sastojci lepo ne sjedine. 

3. Posudu sa testom pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru najmanje tri sata ili tokom noći. Pravite kuglice koje ćete prvo valjati u kristal, a zatim u prah šećer. 

4. Pleh obložite papirom za pečenje i ređajte kuglice sa razmakom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 10 minuta.

Slični recepti