Slatki takosi sa čokoladnim tankim vaflom

Sastojci:

Za takose: 

  • 125 g običnog brašna
  • 25 g kakao praha
  • 50 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 velika jajeta
  • 120 ml mleka
  • 30 g otopljenog putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za čokoladni fil:

  • 240 ml slatke pavlake
  • 90 g Menaž čoko dugmića 
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Dodatni preliv (opciono):

Priprema:

1. Pripremite čokoladne takose

  • Zagrejte rernu na 175°C.
  • U velikoj posudi pomešajte brašno, kakao prah, šećer, so i prašak za pecivo.
  • U drugoj posudi umutite jaja, a zatim dodajte mleko, otopljeni puter i ekstrakt vanile. Dobro izmešajte.
  • Postepeno dodajte mokre sastojke u suve, mešajući dok se ne dobije glatka smesa.
  • Obložite pleh papirom za pečenje. Sipajte oko 2 kašike smese na papir i razvucite u tanak krug (prečnika oko 15 cm).
  • Pecite 6-8 minuta, ili dok ivice ne postanu čvrste i blago hrskave.
  • Dok su krugovi još topli, pažljivo ih oblikujte preko cilindričnog predmeta da biste dobili taco oblik. Ostavite da se ohlade i stvrdnu.

2. Napravite čokoladni fil:

  • U manjoj šerpi zagrejte slatku pavlaku na srednjoj vatri dok ne počne da vri.
  • Sklonite sa vatre i prelijte vruću pavlaku preko Menaž čoko dugmića u posudi.
  • Ostavite da odstoji 2-3 minuta, a zatim mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i smesa postane glatka.
  • Ohladite smesu u frižideru dok se malo ne zgusne, oko 30 minuta.
  • Umutite ohlađenu smesu sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile dok ne postane lagana i penasta.

3. Sastavite čokoladne takose:

  • Kada se takosi ohlade i stvrdnu, napunite svaku sa umućenim čoko kremom. Možete koristiti kesu za dekoraciju ili jednostavno kašikom.
  • Opciono: Umočite otvorenu stranu takosa u otopljenu Menaž čokoladu  i pospite sa mrvicama, orasima, lešnicima, menaž dekoracijom ili topingom po želji. 

Slični recepti