Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Slavljenička torta
Sastojci:
Fil
- 200g šećera u prahu
- 500g kisele pavlake
- 300g Štark Avala keksa
- 100ml mleka
Beli deo
- 300g belog šlag krema
- 400ml gazirane mineralne vode
Prelivanje kora
- 400ml čokoladnog mleka
Nadev
- 400g smrznutih malina
Dodatno
- 3 gotove krem kore
Dekoracija
- 1 kesica belog šlaga
- 150g Menaž čokolade
- 3 kašike ulja
- Menaž crni čoko dugmići
Priprema:
1. U dublju posudu sipajte šećer u prahu, dodajte kiselu pavlaku i izmešajte ručnom žicom za mućenje. Zatim, dodajte mleveni Štark Avala keks, mleko i takođe izmešajte ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.
2. U zasebnu posudu sipajte šlag krem, dodajte gaziranu mineralnu vodu i umutite mikserom.
3. Na tacnu stavite koru i prelijte je čokoladnim mlekom. Sačekajte malo da kora upije čokoladno mleko, pa nanesite polovinu fila sa keksom.
4. Preko kore rasporedite smrznute maline, a zatim nanesite šlag.
5. Prekrijte drugom korom, pa i nju prelijte čokoladnim mlekom.
6. Nanesite fil od keksa, rasporedite smrznute maline, pa nanesite šlag krem i preklopite trećom korom.
7. Po želji tortu okolo premažite šlagom umućenim po uputstvu sa kesice.
8. Za glazuru: Menaž čokoladu polomite na kockice i stavite u šerpu, dodajte ulje i otopite na pari. Čokoladnu glazuru prelijte preko kore.
9. Ostavite da se glazura stegne, pa dekorišite Menaž crnim čoko dugmićima.