Slavljenička torta

Sastojci:

Fil

  • 200g šećera u prahu
  • 500g kisele pavlake
  • 300g Štark Avala keksa
  • 100ml mleka

Beli deo

  • 300g belog šlag krema
  • 400ml gazirane mineralne vode

Prelivanje kora

  • 400ml čokoladnog mleka

Nadev

  • 400g smrznutih malina

Dodatno

  • 3 gotove krem kore

Dekoracija

Priprema:

1. U dublju posudu sipajte šećer u prahu, dodajte kiselu pavlaku i izmešajte ručnom žicom za mućenje. Zatim, dodajte mleveni Štark Avala keks, mleko i takođe izmešajte ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

2. U zasebnu posudu sipajte šlag krem, dodajte gaziranu mineralnu vodu i umutite mikserom.

3. Na tacnu stavite koru i prelijte je čokoladnim mlekom. Sačekajte malo da kora upije čokoladno mleko, pa nanesite polovinu fila sa keksom.

4. Preko kore rasporedite smrznute maline, a zatim nanesite šlag.

5. Prekrijte drugom korom, pa i nju prelijte čokoladnim mlekom.

6. Nanesite fil od keksa, rasporedite smrznute maline, pa nanesite šlag krem i preklopite trećom korom.

7. Po želji tortu okolo premažite šlagom umućenim po uputstvu sa kesice.

8. Za glazuru: Menaž čokoladu polomite na kockice i stavite u šerpu, dodajte ulje i otopite na pari. Čokoladnu glazuru prelijte preko kore.

9. Ostavite da se glazura stegne, pa dekorišite Menaž crnim čoko dugmićima.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.