Slavljenička torta

Sastojci:

Fil

  • 200g šećera u prahu
  • 500g kisele pavlake
  • 300g Štark Avala keksa
  • 100ml mleka

Beli deo

  • 300g belog šlag krema
  • 400ml gazirane mineralne vode

Prelivanje kora

  • 400ml čokoladnog mleka

Nadev

  • 400g smrznutih malina

Dodatno

  • 3 gotove krem kore

Dekoracija

Priprema:

1. U dublju posudu sipajte šećer u prahu, dodajte kiselu pavlaku i izmešajte ručnom žicom za mućenje. Zatim, dodajte mleveni Štark Avala keks, mleko i takođe izmešajte ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

2. U zasebnu posudu sipajte šlag krem, dodajte gaziranu mineralnu vodu i umutite mikserom.

3. Na tacnu stavite koru i prelijte je čokoladnim mlekom. Sačekajte malo da kora upije čokoladno mleko, pa nanesite polovinu fila sa keksom.

4. Preko kore rasporedite smrznute maline, a zatim nanesite šlag.

5. Prekrijte drugom korom, pa i nju prelijte čokoladnim mlekom.

6. Nanesite fil od keksa, rasporedite smrznute maline, pa nanesite šlag krem i preklopite trećom korom.

7. Po želji tortu okolo premažite šlagom umućenim po uputstvu sa kesice.

8. Za glazuru: Menaž čokoladu polomite na kockice i stavite u šerpu, dodajte ulje i otopite na pari. Čokoladnu glazuru prelijte preko kore.

9. Ostavite da se glazura stegne, pa dekorišite Menaž crnim čoko dugmićima.

Slični recepti