Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Sočna pita sa Menaž crnim čoko dugmićima
Sastojci:
Kora
- 200g putera
- 150g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 žumanca
- 1-2 kašike kisele pavlake
- 3 kašike ulja
- 400g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Fil
- 8 jabuka
- 130g šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Menaž crni čoko dugmići
Priprema:
1. Puter sobne temperature umutite sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodajte žumanca, 1-2 kašike kisele pavlake i ulje. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte u smesu sa margarinom i varjačom sjedinite. Mesite testo rukama oko 10 minuta tako da ostane prhko.
2. Ostavite testo u frižideru da se ohladi oko 30 minuta dok pripremate fil. Jabuke operite, oljuštite i isecite na sitnije komade, pospite limunovim sokom, šećerom, brašnom, cimetom i ekstraktom vanile i dobro promešajte.
3. Testo izvadite iz frižidera, podelite ga na dve lopte. Jednu polovinu razvucite oklagijom i rasporedite po dnu kalupa i ivicama u kojem ćete peći pitu. Preko testa dodajte nadev i pospite crnim Menaž čoko dugmićima.
4. Od ostatka testa napravite trake ili ukurase po želji i rasporedite preko fila, a ivice između donje i gornje kore utapkajte viljuškom. Možete gornju koru premazati razmućenim jajetom.
5. Pecite na 200°C oko 30 minuta.