Tart sa kremom od Menaž čokolade

Sastojci:

Kora

  • 250g mlevenog Štark Petit Beurre ili Štark Avala keksa
  • 150g otopljenog margarina
  • 25g kakao praha
  • 3 kašike mleka
  • Rendana kore pomorandže

Fil

Čokoladni krem

Dekoracija

  • Voće po želji: kupine, maline, borovnice, jagode ili pomorandža

Priprema:

1. Kora: U posudi pomešajte mleveni keks, kakao prah, 3 kašike mleka, a zatim dodajte margarin rastopljen na tihoj vatri. U smesu zatim ubacite narendanu koru ½ pomorandže. Sve sastojke dobro pomešajte, sjedinite i stavite u male kalupe ili posude za tart. Ostavite da se ohladi oko 15 minuta.

2. Fil: Zagrejte slatku pavlaku na tihoj vatri i postepeno dodajte mlečnu čokoladu i čokoladu za kuvanje sve vreme mešajući. Kada se sve lepo otopi, fil ostavitie da se ohladi 5 minuta, a zatim sipajte na koru tarta i ostavite u frižideru da se ohladi i stegne.

3. Čokoladni krem: Pažljivo zagrejte mleko, prelijte preko Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića i mešajte sve dok se čokolada ne istopi. Slatku pavlaku ulupajte u čvrstu penu, dodajte istopljenu čokoladu i promešajte. Sipajte krem u špric i dodajte ga preko fila.

4. Ovako pripremljen tart ostaviti da se ohladi 2-3h, zatim je spreman za degustiranje. Za dekoraciju možete koristiti voće po izboru.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.