Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Tart sa kremom od Menaž čokolade
Sastojci:
Kora
- 250g mlevenog Štark Petit Beurre ili Štark Avala keksa
- 150g otopljenog margarina
- 25g kakao praha
- 3 kašike mleka
- Rendana kore pomorandže
Fil
- 200ml slatke pavlake
- 200g mlečne čokolade Najlepše želje
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Čokoladni krem
- 65ml mleka
- 250ml slatke pavlake
- 150g Menaž čokolade
Dekoracija
- Voće po želji: kupine, maline, borovnice, jagode ili pomorandža
Priprema:
1. Kora: U posudi pomešajte mleveni keks, kakao prah, 3 kašike mleka, a zatim dodajte margarin rastopljen na tihoj vatri. U smesu zatim ubacite narendanu koru ½ pomorandže. Sve sastojke dobro pomešajte, sjedinite i stavite u male kalupe ili posude za tart. Ostavite da se ohladi oko 15 minuta.
2. Fil: Zagrejte slatku pavlaku na tihoj vatri i postepeno dodajte mlečnu čokoladu i čokoladu za kuvanje sve vreme mešajući. Kada se sve lepo otopi, fil ostavitie da se ohladi 5 minuta, a zatim sipajte na koru tarta i ostavite u frižideru da se ohladi i stegne.
3. Čokoladni krem: Pažljivo zagrejte mleko, prelijte preko Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića i mešajte sve dok se čokolada ne istopi. Slatku pavlaku ulupajte u čvrstu penu, dodajte istopljenu čokoladu i promešajte. Sipajte krem u špric i dodajte ga preko fila.
4. Ovako pripremljen tart ostaviti da se ohladi 2-3h, zatim je spreman za degustiranje. Za dekoraciju možete koristiti voće po izboru.