Tart sa kremom od Menaž čokolade

Sastojci:

Kora

  • 250g mlevenog Štark Petit Beurre ili Štark Avala keksa
  • 150g otopljenog margarina
  • 25g kakao praha
  • 3 kašike mleka
  • Rendana kore pomorandže

Fil

Čokoladni krem

Dekoracija

  • Voće po želji: kupine, maline, borovnice, jagode ili pomorandža

Priprema:

1. Kora: U posudi pomešajte mleveni keks, kakao prah, 3 kašike mleka, a zatim dodajte margarin rastopljen na tihoj vatri. U smesu zatim ubacite narendanu koru ½ pomorandže. Sve sastojke dobro pomešajte, sjedinite i stavite u male kalupe ili posude za tart. Ostavite da se ohladi oko 15 minuta.

2. Fil: Zagrejte slatku pavlaku na tihoj vatri i postepeno dodajte mlečnu čokoladu i čokoladu za kuvanje sve vreme mešajući. Kada se sve lepo otopi, fil ostavitie da se ohladi 5 minuta, a zatim sipajte na koru tarta i ostavite u frižideru da se ohladi i stegne.

3. Čokoladni krem: Pažljivo zagrejte mleko, prelijte preko Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića i mešajte sve dok se čokolada ne istopi. Slatku pavlaku ulupajte u čvrstu penu, dodajte istopljenu čokoladu i promešajte. Sipajte krem u špric i dodajte ga preko fila.

4. Ovako pripremljen tart ostaviti da se ohladi 2-3h, zatim je spreman za degustiranje. Za dekoraciju možete koristiti voće po izboru.

Slični recepti