Tiramisu od Menaž čokolade i bundeve

Sastojci:

Priprema:

1. Krem sir umutite mikserom, zatim mu dodajte prah šećer i 200ml slatke pavlake, pa sve sastojke dobro umutite. Bundevu ispecite i ispasirajte, pa pire dodajte u smesu, dobro sjedinite. U preostalih 50ml slatke pavlake istopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće.

2. U posebnu posudu sipajte trećinu smese sa bundevom, pa u nju dodajte smesu sa čokoladom. U manjoj posudi pomešajte jednu kašiku kakao praha sa pola šolje vrele vode i kašikom ruma.

3. Na dno pleha dimenzija 30x19cm poređajte piškote natopljene ili poprskane kuvanom kafom. Slažite po red horizontalno postavljenih piškota, premažite ih smesom od kakaa, pa onda filom od bundeve. Ostavite kolač da prenoći u frižideru. Pre služenja tiramisu pospite kakao prahom.

Slični recepti