Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Tiramisu od Menaž čokolade i bundeve
Sastojci:
- 250g krem sira
- 250ml slatke pavlake
- 100g prah šećera
- 400g pečene bundeve
- 50g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika ruma
- 1 velika kutija Štark Piškota
- 100ml kuvane kafe
Priprema:
1. Krem sir umutite mikserom, zatim mu dodajte prah šećer i 200ml slatke pavlake, pa sve sastojke dobro umutite. Bundevu ispecite i ispasirajte, pa pire dodajte u smesu, dobro sjedinite. U preostalih 50ml slatke pavlake istopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće.
2. U posebnu posudu sipajte trećinu smese sa bundevom, pa u nju dodajte smesu sa čokoladom. U manjoj posudi pomešajte jednu kašiku kakao praha sa pola šolje vrele vode i kašikom ruma.
3. Na dno pleha dimenzija 30x19cm poređajte piškote natopljene ili poprskane kuvanom kafom. Slažite po red horizontalno postavljenih piškota, premažite ih smesom od kakaa, pa onda filom od bundeve. Ostavite kolač da prenoći u frižideru. Pre služenja tiramisu pospite kakao prahom.