Uskršnji čokoladni štapići i činija sa čoko dugmićima

Sastojci:

  • 120g Menaž beli čoko dugmići
  • Prehrambena zelena boja
  • Papir za pečenje
  • Papirni fišek ili poslastičarski špric za razlivanje čokolade

Uskršnja dekoracija

Priprema:

1. Uskršnji štapići: Otopite Menaž bele čoko dugmiće na pari, tako što ćete u duboku šerpu sipati vode tek da pokrije dno i na nju staviti metalni sud koji će biti iznad ključale vode i dodajte prehrambenu boju po malo, dok ne postignete željeni intenzitet. 

2. Prespite smesu u poslastičarski špric, izvucite tanke linije na papiru za pečenje i ostavite u frižideru da se ohladi oko 30 minuta. Kada se čokolada stegne, podelite tračice čokolade spatulom i štapići su spremni za dekorisanje! 

Savet: Ove čokoladne “travke” možete čuvati na suvom i tamnom mestu, a možete ih iskoristiti kao dekor za uskršnju tortu, u korpici sa jajima ili za šta god budete inspirisani!

3. Uskršnja dekoracija: Istopite Menaž crne čoko dugmiće na pari, te mali deo smese sipajte na papir za pečenje – ovo će biti postolje vaše čokoladne činije. U istopljenu čokoladu umočite balon, a zatim ga namestite na čokoladno postolje. Sačekajte 30 minuta da se čokolada stegne u frižideru, te probušite balon, pažljivo ga odvojte od zidova i dobili ste predivnu čokoladnu činiju!

Savet: Možete je napuniti voćem ili slatkim zalogajićima po želji. Naravno, podrazumeva se da isti recept možete rekreirati i sa belim čoko dugmićima.

Slični recepti