Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Uskršnji mafin
Sastojci:
- 120g Štark mlevenog keksa
- 15g kakao praha
- 40g otopljenog maslaca
- 150g Menaž čokolade za kuvanje
- 340g krem sira
- 100g šećera u prahu
- 60ml slatke pavlake
- 2 jaja
- 200g Menaž čokolade za kuvanje
- 200g slatke pavlake
Priprema:
- Pomešati mleveni keks, kakao prah i maslac pa dobro sjediniti dok se sav keks ne navlaži.
- U pleh za mafine poređati papirne korpice i sipati na dno 1-2 kašike keksa pa drugom stranom kašike blago utisnuti u dno i ostaviti u frižideru da se hladi.
- Otopiti na pari čokoladu i ostaviti po strani.
- Upaliti rernu da se greje na 160C.
- Umutiti krem sir sa šećerom pa dodati pavlaku i sjediniti, pa jedno po jedno jaje dok se ne umuti u potpunosti.
- Polako dodavati čokoladu i mutiti dok se smesa ne sjedini.
- Izliti fil u kalup, slobodno napunite do 1-0.5cm od ivice papirne korpice.
- Pecite čizkejk 20 minuta, dok ne krene na površini da puca.
- Isključite rernu i odškrinite vrata od rerne da se blago hladi nekih 10-20 minuta.
- Prebacite kalup u frižider da se skroz ohladi (1h).
- Odmah potom otopite čokoladu i slatku pavlaku pa ostavite šerpicu u frižideru da se dobro ohladi.
- Mikserom premutite ganaš kada se skroz stegao, dok ne dobije svetlu boju pa napunite smesom špric za filovanje. Filujte čizkejk smesom pa ga ukrasite po želji.